torstai 10. joulukuuta 2015

Omenapuumaan luontopolku

Omenapuumaan luontopolkua on hoidettu kaupungin puolesta jo pitkään. Nyt joku on ajatellut, että sitä ei hoideta, kun siellä on ollut muutamia puita polun poikki. Niitä ei ole jätetty siihen huolimattomuuttaan, laiskuuttaan taikka säästämisen takia, ne oli jätetty siihen ihan tarkoituksella. Muutama puu, jonka yli pitää astua, rikastuttaa kulkemista ja varsinkin lapsille luontopolusta tulee paljon mielenkiintoisempi. Nyt joku on ottanut oikeuden omiin käsiin ja sahannut kaikki polun poikki olevat puut portille. Ei kukaan saa luvatta naapurin tontilla käyttää moottorisahaa. Luultavasti kyseinen sahuri on ajatellut tekevänsä palveluksen, kun kaupunki ei saa polulla mitään aikaan, vaan ei ole tehnyt palvelusta, vaan on laittomasti toiminut kaupungin alueella. Luvan olisi voinut kysyä, tässä tapauksessa ei ehkä olisi saanut.

"Kun nopeus, askelpituus, ja -korkeus vaihtelevat ja kulkulinja ailahtelee, eivät jalat väsy toisin kuin tasatahdissa" Latu ja Polku 5/15, Pertti Koskimies.

 
 
Nämä tällaiset portit ovat vielä erittän rumia luonnossa. Kyseinen sahuri voisi nyt mennä sinne uudestaan luvan kanssa siistimään jälkensä. Olisi eri asia, jos niitä puita olisi kaatunut määrättömästi, sitten tarvitsisi jotenkin viisaasti raivata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti