sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Retkiuuni

Tämä nyt ei suoranaisesti liity saaristoon, mutta tällä uunilla on näppärä tehdä leipää, jos vaikka on retkellä saaristossa. Useinhan on retkillä ongelmana vaalea leipä, jos on tottunut syömään aamuisin sitä. Tietysti leipää voi paistaa auttavasti nuotiollakin loimussa taikka pannulla. Taikka sitten rakentaa sellaisen ryssänuunin, mitä Pihluksesta löytyy. Silloin kyllä taitaa olla kyseessä vähän pitempi retki. Tässä retkiuunissa on päällekkäin kolme alumiinista vuokaa: alimpana jonkinlainen siiviläkulho, sitten kakkuvuoka ja lopuksi laakea vuoka. Pääasia on, että lämmön saa kiertämään suhteellisen tasaisesti kakkuvuoan reunoilla ja keskellä. Porakonen auttaa tässä. Kaikki kulhot päällekkäin, taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kaasukeittimen pienellä alle. Antaa olla puolisen tuntia ja vuoassa on hyvää, rapeakuorista leipää, vaaleaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti